Det finns ju inga mirakelkurer för att hitta formen och ändå så är det ju inte svårare matematik än plus och minus. Det du stoppar i dig måste du göra dig av med. Så vill man äta gott måste man träna. Men träning för mig handlar även om någonting annat, att träna är något som jag helt enkelt inte kan leva utan. 

 

En kvart om dagen

Precis som med matlagning gäller det att prioritera in sin träning för att det ska ge positiva effekter. Det handlar om kontinuitet, om att få till bra mat och träning regelbundet, helst varje dag. Små ändringar ger stora förbättringar på lång sikt och det ökar chansen att faktiskt kunna behålla formen framöver. Frågan är kanske om det räcker med ett träningspass på 15 minuter för att komma i form?

– Både ja och nej! På 15 minuter effektiv träning kommer du att kunna börja bygga muskler och förbränna fett. Det är bättre att träna ofta och lite hemma än att gå i väg till gymmet en gång i veckan. Ditt träningspass kan starta direkt och blir otroligt tidseffektivt. Du vinner istället en massa tid trots att du har tränat.