Det är faktiskt kring ett middagsbord man blir en familj. Det är där man knyter familjebanden allt hårdare. Smaker man har med sig från sin barndom är smaker man alltid kommer förknippa med den kärlek man fick av sina föräldrar.

Ta dig tid att laga mat – Det verkar som om att folk inte har mer än 3 minuter för att koka sin pasta. Man har helt enkelt svårt att få livspusslet att gå ihop som det så ofta beskrivs nu förtiden. Det konstiga med den uppfattningen om livet är att vi aldrig förut i vår historia haft så mycket fritid. Det stora problemet är att vi försöker pressa in för mycket på vår lediga tid och tillslut är varje sekund fylld med något ”viktigt” som gör att vi prioriterar bort maten. Men att laga sin mat behöver inte ta så mycket tid och det är heller inte någon raketforskning och i många kokböcker finns både snabba och enkla rätter. Lär dig 10 recept och börja med att organisera din matlagning genom att planera dina inköp och se till att få en helt ny struktur i köket. Förhoppningsvis kommer du efter ett tag att undra över vad du hållit på med tidigare. Alla mina recept är hämtade från Italien eftersom det enligt mig är världens bästa kök och inget annat! Mitt kök är inte ett kök där man haft trettio ingredienser i en sås hälld över två korslagda bönor utan det är ett enkelt bondkök där råvaran står i fokus och du blir mätt och nöjd.

 

 

Spiralpasta med eldig svampsås

Ingredienser för 4 portioner:400-500 gFusilli ­alternativt ­casarecce ­eller annan kort pasta200-250 gFärsk svamp, Karl Johansvamp (eller 25 g ­torkad) eller annan färsk svamp, gärna blandade sorter400 gTomater1 stFinhackad gul lök1 stFinhackad vitlöksklyfta1 stTorkad peperoncino [...]

Rödspätterulader fyllda med räkor

Ingredienser för 4 portioner:3 dlLångkornigt ris (ej snabbris)8 stRöd­spättefiléer (skinnfria)Ca 24Räkor med skal Vetemjöl1 stPurjolök (liten), ­ansad, sköljd och ­skuren i tunna ­strimlor2 st ­Schalottenlökar (finhackade)1 mskSmör3 mskOlivolja 1+1+14 mskTorrt vitt vin½Citron2 msk Persilja (finhackad) Salt och svartpeppar  [...]

Pesche Ripiene

Ingredienser för 4 portioner:4 stFärska mogna persikor (eller 8 konserverade persikohalvor)3 dlVatten1 dlSockerFyllning100 gAmarettikakor eller mandelbiskvier1 mskGrädde eller mjölk1 tskKakao0,5 tskMaizenamjöl1 stLitet äggTillbehör Vaniljglass Pesche RipienePersikor fyllda med krossade mandelkakor och lite kakao ger en [...]

Risotto con verdure

Ingredienser för 4 portioner:4 dlAvorioris1 mskOlivolja1Gul lök (liten finhackad)1Vitlöksklyfta (finhackad) Risotto con verdureRisotto laddad med massor av grönsaker. Enkelt, supernyttigt – och fruktansvärt gott.Gör så här:Skölj och skär sparrisen i små bitar. [...]

Kyckling på fredag

Ingredienser för 4 portioner: 1 färsk hel kyckling, cirka 1,2 kg, skölj och avtorkad med papper ½ citron   salt och peppar 1 smulad torkad peperoncino (chili) Fyllning: 2 färska salsiccia, italiensk korv [...]