Gudomlig gnocchi i smör- och salviasky

Gnocchi är en av mina favoriter.  – Här kommer en variant på de fantastiska potatisknytena som trots sin enkelhet är både elegant och smakrik.

Ingredienser för fyra personer

  • 800 g färsk gnocchi
  • 75 g smör
  • 1 dl strimlad färsk salvia
  • färskriven parmesanost för att strö över 200 gram lufttorkad skinka, till exempel prosciutto

Gör så här:

1. Värm smör i en stor stekpanna. Lägg i salviastrimlorna och låt dem fräsa på låg värme i 2–3 minuter.

2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull med lock. Lägg i gnocchin och koka den enligt anvisningen på paketet. Låt gnocchin rinna av i ett durkslag och häll sedan över den i stekpannan. Rör om så att gnocchin blandas väl i salviasmöret.

3. Servera gnocchin med några skivor prosciutto och med en skål parmesan bredvid.