Ingredienser för 4 portioner:
400-500 g Fusilli ­alternativt ­casarecce ­eller annan kort pasta
200-250 g Färsk svamp, Karl Johansvamp (eller 25 g ­torkad) eller annan färsk svamp, gärna blandade sorter
400 g Tomater
1 st Finhackad gul lök
1 st Finhackad vitlöksklyfta
1 st Torkad peperoncino (chili)
3 msk Olivolja 1+2
1 msk Smör
1 dl Färskriven ­parmesanost
  Salt och svartpeppar

Fusilli con salsa di funghi

Pasta med svamp – med lite sting! Enkel att laga och god med nyplockade kantareller. – Det som gör den här rätten är stinget av chili, säger Paolo.

Gör så här:

  1. Lägg riset i kokande lättsaltat vatten och koka ­riset under lock på svag värme i 18–20 minuter ­(beroende på rissort).
  2. Värm olivolja i en stek­panna lägg i purjolöken och fräs tills den mjuknat. Lägg över löken i en skål.
  3. Förbered fiskruladerna under tiden som riset kokar.
  4. Skala räkorna och hacka dem grovt.
  5. Salta och peppra på rödspätte­filéernas båda sidor. Fördela ­räkorna på filéerna, rulla ihop dem och vänd dem i mjölet, så att det fäster runt om.
  6. Hetta upp smör och olivolja (1 msk) i en stekpanna. Lägg i ruladerna och stek dem runt om i ett par minuter så att de får en gyllenbrun yta. Lägg över ruladerna på ett fat. Lägg schalottenlök i pannan och fräs den på medelvärme tills den mjuknat. Tillsätt vin och citronsaft, lägg tillbaka ­fisken i pannan och låt den ­sjuda i ca 8–10 minuter. När ­ruladerna sjudit i ca 5 minuter, vänd dem försiktigt med hjälp av en stek­spade och strö över persilja.
  7. Blanda ner purjolök och olivolja (1 msk) i det kokta ­riset.
  8. Lägg upp fisken på en tallrik, skeda över citron- och vinsky och servera med ris.