Ingredienser för 4 portioner:
3 dl Långkornigt ris (ej snabbris)
8 st Röd­spättefiléer (skinnfria)
Ca 24 Räkor med skal
  Vetemjöl
1 st Purjolök (liten), ­ansad, sköljd och ­skuren i tunna ­strimlor
2 st  ­Schalottenlökar (finhackade)
1 msk Smör
3 msk Olivolja 1+1+1
4 msk Torrt vitt vin
½ Citron
2 msk  Persilja (finhackad)
  Salt och svartpeppar 

Involtini di passera di mare ripieno di gamberi

Den här rätten hamnar ofta på bordet hemma hos familjen Paolo. – Jag äter ofta köttrulader i olika former men hittade den här fiskruladen som nu ofta vinner matchen mot köttruladerna, säger han.

Gör så här:

  1. Lägg riset i kokande lättsaltat vatten och koka ­riset under lock på svag värme i 18–20 minuter ­(beroende på rissort).
  2. Värm olivolja i en stek­panna lägg i purjolöken och fräs tills den mjuknat. Lägg över löken i en skål.
  3. Förbered fiskruladerna under tiden som riset kokar.
  4. Skala räkorna och hacka dem grovt.
  5. Salta och peppra på rödspätte­filéernas båda sidor. Fördela ­räkorna på filéerna, rulla ihop dem och vänd dem i mjölet, så att det fäster runt om.
  6. Hetta upp smör och olivolja (1 msk) i en stekpanna. Lägg i ruladerna och stek dem runt om i ett par minuter så att de får en gyllenbrun yta. Lägg över ruladerna på ett fat. Lägg schalottenlök i pannan och fräs den på medelvärme tills den mjuknat. Tillsätt vin och citronsaft, lägg tillbaka ­fisken i pannan och låt den ­sjuda i ca 8–10 minuter. När ­ruladerna sjudit i ca 5 minuter, vänd dem försiktigt med hjälp av en stek­spade och strö över persilja.
  7. Blanda ner purjolök och olivolja (1 msk) i det kokta ­riset.
  8. Lägg upp fisken på en tallrik, skeda över citron- och vinsky och servera med ris.