
Ingredienser för 4 portioner: | |
---|---|
3 dl | Långkornigt ris (ej snabbris) |
8 st | Rödspättefiléer (skinnfria) |
Ca 24 | Räkor med skal |
Vetemjöl | |
1 st | Purjolök (liten), ansad, sköljd och skuren i tunna strimlor |
2 st | Schalottenlökar (finhackade) |
1 msk | Smör |
3 msk | Olivolja 1+1+1 |
4 msk | Torrt vitt vin |
½ | Citron |
2 msk | Persilja (finhackad) |
Salt och svartpeppar |
Involtini di passera di mare ripieno di gamberi
Den här rätten hamnar ofta på bordet hemma hos familjen Paolo. – Jag äter ofta köttrulader i olika former men hittade den här fiskruladen som nu ofta vinner matchen mot köttruladerna, säger han.
Gör så här:
- Lägg riset i kokande lättsaltat vatten och koka riset under lock på svag värme i 18–20 minuter (beroende på rissort).
- Värm olivolja i en stekpanna lägg i purjolöken och fräs tills den mjuknat. Lägg över löken i en skål.
- Förbered fiskruladerna under tiden som riset kokar.
- Skala räkorna och hacka dem grovt.
- Salta och peppra på rödspättefiléernas båda sidor. Fördela räkorna på filéerna, rulla ihop dem och vänd dem i mjölet, så att det fäster runt om.
- Hetta upp smör och olivolja (1 msk) i en stekpanna. Lägg i ruladerna och stek dem runt om i ett par minuter så att de får en gyllenbrun yta. Lägg över ruladerna på ett fat. Lägg schalottenlök i pannan och fräs den på medelvärme tills den mjuknat. Tillsätt vin och citronsaft, lägg tillbaka fisken i pannan och låt den sjuda i ca 8–10 minuter. När ruladerna sjudit i ca 5 minuter, vänd dem försiktigt med hjälp av en stekspade och strö över persilja.
- Blanda ner purjolök och olivolja (1 msk) i det kokta riset.
- Lägg upp fisken på en tallrik, skeda över citron- och vinsky och servera med ris.
Lämna en kommentar