Ingredienser för 4 portioner:
4 dl Avorioris
1 msk Olivolja
1 Gul lök (liten finhackad)
1 Vitlöksklyfta (finhackad)

Risotto con verdure

Risotto laddad med massor av grönsaker. Enkelt, supernyttigt – och fruktansvärt gott.

Gör så här:

  1. Skölj och skär sparrisen i små bitar. Den ­nedersta ­träiga biten av stjälken skärs av och kastas.
  2. Skär zucchini och tomater i små ­tärningar.
  3. Hetta upp olivolja (1 msk) i en stekpanna, lägg i ärtor, sparris och zucchini och fräs dem i 5 ­minuter. Blanda i tomater, salta och peppra och ställ åt sidan.
  4. Hetta upp olivolja (1 msk) i en kastrull och fräs lök och vitlök varsamt så att den blir ­genomskinlig utan att få färg. Rör ner ris och vin. Häll i hälften av buljongen och låt ­koka långsamt utan lock. När halva koktiden återstår, blanda ner grön­sakerna. Späd riset kontinuerligt med buljong under ­resten av koktiden och rör om då och då. Koka i cirka 18–20 minuter, (enl. anvisningen på förpackningen), tills riset blivit mjukt och ­krämigt.
  5. Rör ner smör och parmesanost i riset. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera risotton i djupa tallrikar, strö över basilika och servera ­genast.

 

Olivolja Novello