Ingredienser för 4 portioner:
4 st Färska mogna persikor (eller 8 konserverade persikohalvor)
3 dl Vatten
1 dl Socker
Fyllning
100 g Amarettikakor eller mandelbiskvier
1 msk Grädde eller mjölk
1 tsk Kakao
0,5 tsk Maizenamjöl
1 st Litet ägg
Tillbehör
  Vaniljglass

Pesche Ripiene

Persikor fyllda med krossade mandelkakor och lite kakao ger en söt men samtidigt fruktig smakupplevelse. Med en klick vaniljsmak så är den här desserten den ultimata avslutningen på en utsökt middag.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Skölj de färska persikorna, halvera dem och ta försiktigt ur kärnorna. Häll vatten och socker i en kastrull. Koka upp och rör om så att sockret löser sig. Lägg i persikorna och koka försiktigt under lock i 15 minuter, eller tills de känns mjuka. Ta upp persikorna ur sockerlagen, låt svalna och skala dem sedan. Konserverade persikor ska inte kokas.
  3. Krossa amarettikakorna och blanda dem i en skål med grädden, kakaon och maizenamjölet. Tillsätt ägget och blanda väl.
  4. Smörj en ugnsfast form. Lägg persikohalvorna i formen med den skurna sidan upp och fördela amarettifyllningen ovanpå.
  5. Gratinera i ugn i 15 minuter.
  6. Servera persikorna ljumma och avnjut hela härligheten tillsammans med vaniljglass.