– Jag sitter ofta på luncher där folk petar i sin pasta eller petar bort sin pasta. För den medvetne och hälsointresserade svensken är kolhydraten den stora fienden just nu. Bantningsindustrin är den största bondfångerirörelsen i modern historia!

Varje år så dyker det upp någon ny fantastisk metod som lovar att man garanterat kommer att gå ner i vikt på ett lätt, smidigt och snabbt sätt. JA, äntligen, skriker en tyvärr ganska stor del av oss svenskar och springer och köper den nya boken om den nya metoden. Problemet med alla dessa mer eller minder galna metoder är att de inte funkar i längden. Metoder kommer och går men problemen består.

Jag själv äter pasta oftast två gånger om dagen och hävdar med bestämdhet att pasta har byggt denna vackra kropp! Och det är inget snack och jag tar gärna av mig tröjan för att visa resultatet. Så nästa gång någon ny hälsoprofet predikar kost och hälsa be dem att ta av sig tröjan så får ni facit på om metoden funkar…

 

Fokusera på vägen och inte målet – 

De flesta vill ju snabbt tappa sina överflödiga kilon men helst inte anstränga sig. Men för att lyckas med det konststycket så måste man kunna trolla. För det är bara magi som kan lösa den ekvationen. Problemet med att vilja ha snabba resultat är att det blir just skitjobbigt. Man måste göra mycket stora och plågsamma förändringar i sitt liv under kort tid.

Det handlar om att äta ganska mycket mindre och mer rätt och att träna som ett djur. När man står inför en sådan radikal förändring i sin livsstil är det nästan omöjligt att hitta motivationen. Om du trots allt hittar motivationen att komma i gång så finns det en stor risk att den inte kommer att räcka hela vägen. För hur roligt är det att leva på fullkornspasta, quinoasallad och tonfisk.

Så mitt råd är att ta det lugnt. Att ändra en ska i taget är klart bättre än att ändra allt över en dag! Det tar 21 dagar att ändra en vana. Börja istället med att tänka på vad du äter och sluta proppa dig full med skit. Undvik att dricka läsk och börja gå en halvtimme om dagen. Sakta men säkert kommer du att kunna slipa på detaljerna i ditt liv och dina vanor och ta ett steg i taget framåt. Tänk på hur lång tid det tog att komma ur form och tänk på att det kommer att ta en stund att komma i form igen.