Vår novello olja är från oliver plockade på samma olivlundar som vår Extra Virgin Olja, men är tagen från den allra första skörden. Oliverna plockas redan i mitten av oktober , vilket bidrar till en härligt pepprig, intensiv och fyllig smak. Är man riktigt kräsen och gillar den ”ruffa” looken på oljan så är smaken den absolut bästa. ”Tack vare goda kontakter med bönderna har vi fått köpa 3.500 flaskor, men det är allt som finns att få tag på.” Paolo

 

Recept tips

 

 

 

 

 

Penne all ’arrabbiata

Den här pastarätten kallas arga fjädrar, och följdriktigt har den ett sting av chili i sig.
Kombinationen chili, tomat, smör och sardeller gör den till kungen bland tomatsåser.

Receptet är beräknat för 4 personer

Ingredienser
1 dl olivolja
3 st små vitlöksklyftor, hela
2 st små torkade chili, hela
400 g krossade tomater
Sardellsmör
1 burk sardeller, liten (ca 10 st)
100 g smör, rumsvarmt
500 g penne
salt
3 msk finhackad persilja

Gör så här
1. Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftor och chili och låt dem långsamt brynas under lock.
När vitlöken är ordentligt brynt tas den och chilin upp
och kastas.
2. Tillsätt krossade tomater, smaka av och salta lite
om det behövs. Låt tomatsåsen puttra under lock i 20
minuter.
3. Finhacka sardellerna och rör ihop dem med smöret.
4. Koka pastan »al dente« i lättsaltat vatten, och låt den
rinna av i ett durkslag. Blanda ner pastan i kastrullen
med tomatsås och ställ kastrullen på den avsvalnande
kokplattan. Tillsätt sardellsmöret och rör om väl.
5. Strö över persilja och servera.

 

Olivolja Novello

219 kr