Fegato di vitello con pancetta in salsa di erbe
Kalvlever med sidfläsk i örtsky

Lever kan vara något av det ­äckligaste man kan äta om den är fel tillagad.
Men rätt tillagad är kalvlever en delikatess.

– Och här har du nu rätt ­recept. Laga den här rätten och lär dig älska lever, säger Paolo.

Ingredienser till 4 portioner

  • 6 skivor kalvlever á cirka 125 gram
  • 100 g rimmat sidfläsk, skuret i små tärningar
  • 1 gul lök, skuren i ringar
  • 6 salviablad som är strimlade
  • 2 rosmarinstjälkar
  • 2 msk hackad persilja, helst slätbladig
  • 0,5–1 dl vitt vin
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

1. Värm olivolja i en rymlig stekpanna. Lägg i sidfläsktärningar, lökringar, salviablad, ­rosmarinstjälkar och ­persilja och låt allt fräsa på låg värme ­i cirka två till tre ­minuter.

2. Putsa bort eventuella hinnor från ­levern, salta och peppra på bägge ­sidor. Höj värmen i stekpannan och lägg i leverskivorna och bryn dem ­hastigt på bägge sidor, sänk värmen och låt skivorna steka vidare i en minut på varje sida. Häll i vinet och låt alltsammans puttra ­i ytterligare cirka två min­uter. Ta upp rosmarinstjälkarna som kastas.

3. Servera leverskivorna med sid­fläsket, lök, sky och med kokt färsk potatis.

Aftonbladet