Träning & friskvård

”Tar man sig inte tid att träna, får man ta sig tid att vara sjuk”

Paolo Roberto

Vill man äta gott måste man träna. För Paolo handlar träning om någonting annat. Det är helt enkelt något som han inte kan leva utan. Att välja en positiv livsstil med träning innebär dessutom färre begränsningar och ett större utrymme för njutning, energi och livskvalitet.

– När Paolo lade av med proffsboxningen för tre år sedan blev träningen mindre naturlig. Tidigare var den hans jobb. Numer har Paolo egna företag att sköta och knappt någon fritid.

– En kväll när han låg i soffan och kollade på tv gjorde han en mindre angenäm upptäckt: en bilring runt midjan! Det blev startskottet på hans nya liv. Han vägrade att bli tjock. Dels av hälsoskäl, dels för att han är fåfäng.

Det finns inga mirakelkurer för att hitta formen och ändå så är det inte svårare matematik än plus och minus. Det du stoppar i dig måste du göra dig av med. Så vill man äta gott måste man träna. Men träning för Paolo handlar även om någonting annat, att träna är något som han helt enkelt inte kan leva utan. En kvart om dagen – precis som med matlagning gäller det att prioritera träningen för att det ska ge positiva effekter. Det handlar om kontinuitet, om att få till bra mat och träning regelbundet, helst varje dag. Små ändringar ger stora förbättringar på lång sikt och det ökar chansen att faktiskt kunna behålla formen framöver.

Frågan är kanske om det räcker med ett träningspass på 15 minuter för att komma i form? – Både ja och nej! På 15 minuters effektiv träning kommer du att kunna börja bygga muskler och förbränna fett. Det är bättre att träna ofta och lite hemma än att gå i väg till gymmet en gång i veckan. Ditt träningspass kan starta direkt och blir otroligt tidseffektivt, du vinner en massa tid trots att du har tränat.

Boka träningsaktivitet för företaget