Mina fastrars mat – menyer från MaddaloniMina fastrars mat – menyer från Maddaloni

Jag har en stor släkt spridd över hela världen. Släktens nav hittar man dock på bakgrunden Merolilli i den napolitanska staden Maddaloni. De många fastrarna, som lagar den vidunderligt goda maten, har en enastående förmåga att hålla sig informerade om precis alla i släkten Roberto. Mina fastrars mat är en kokbok som lockar till bords och till skratt. Ta del av min fastrars klassiska italienska maträtter, tolkad av mig, och få samtidigt en massa hisnande berättelser om mig och den italienska släkten.

En hejdundrande succé nu i mjukbandsutgåva

Mina fastrars mat kom ut första gången 2007 och tog många matlagare med storm. Napolitanska matrecept från Paolos fastrar tillsammans med hans egna berättelser visade sig vara en sällsynt lyckad kombination. Och nu kommer boken i en behändig och plånboksvänlig mjukbandsvariant.

Paolo har ända sedan barnsben spenderat varje sommar i den lilla napolitanska staden Maddaloni. Och där, tillsammans med fastrarna, lades grunden för hans intresse för den genuina italienska maten. Efter otaliga timmar av heta diskussioner och dispyter lyckades fastrarna till slut välja ut de 40 bästa släktrecepten, som t.ex. gratinerad gnocchi med tomatsås, parmesanpanerade kycklingfiléer och auberginegratäng.

Mat i all ära – den här kokboken bjuder på så mycket mer – nämligen fantastiska, hjärtevärmande och stundtals dråpliga berättelser om honom själv och släkten Roberto. Här finns exempelvis skildringen av Paolos amorösa tonårsäventyr i Maddalonis gränder. Ett bitterljuvt möte, kryddat med våndan av att ha den vackra flickans koppel av överbeskyddande äldre bröder efter sig. Missa inte heller den spännande historien från andra världskriget om pastan som fick de tyska soldaternas hjärtan att vekna.

Fastrarna är den stora släkten Robertos sambandscentral, och de har en enastående förmåga att hålla sig informerade om precis alla släktingar, även de i den kalla avkroken Sverige. Inget undgår fastrarna, som med fast hand styr och ställer i stort som smått. De må stundtals verka skräckinjagande, men det råder ingen tvekan om att deras blötlagda näsor endast och allena handlar om gränslös välvilja och en varm kärlek till alla släktingar.

Författare: Paolo Roberto
Språk: Svenska
Utgiven: 2010-03-30
Formgivare: Desirée Molinder
ISBN: 9789174240894
Förlag: Bonnier Fakta
Antal sidor: 159
Vikt: 439 gram

 

Köp från Bokus